Προορισμοί

Κορώνη – Μεθώνη

Βρίσκεστε πλέον στην Καλαμάτα. Ακολουθώντας την μαγευτική διαδρομή της δυτικής πλευράς του Μεσσηνιακού κόλπου ξετυλίγονται το ένα μετά το άλλο τα χωριά του δήμου Αίπειας.

Όμορφα χωριά, πνιγμένα στο πράσινο και τα περισσότερα από αυτά δίπλα στην θάλασσα με έντονο παραδοσιακό χρώμα και φιλόξενους κατοίκους. Πρώτα συναντάμε το Πεταλίδι μιά παραθαλάσσια κωμόπολη σε μια μαγευτική τοποθεσία που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Πρόκειται για την ομηρική Αίπεια την οποία ο Αγαμέμνων προσέφερε στον Αχιλλέα για να επιστρέψει στην μάχη.

Στο Καλαμάκι και στο Ριζόμυλο συναντά κανείς όμορφες αβαθής παραλίες με αμμουδιές ή βότσαλα, ιδανικές για τους λάτρεις της θάλασσας. Κατόπιν τους μαγευτικούς Χράνους, τον Αγιο Ανδρέα, Λογγά, Επισκοπή, Νέα Κορώνη, αξιόλογοι προορισμοί για απαιτητικούς επισκέπτες.

Εκδρομές σε φιλόξενα, παραδοσιακά χωριά της περιοχής με ιστορία και σπουδαία μνημεία του παρελθόντος, κάνουν τις διακοπές πιο ενδιαφέρουσες. Εχετε φτάσει στην Κορώνη, στη “Μεσαιωνική Αρχόντισσα” όπως την αποκαλούσαν.

Ήταν ένα από τα σπουδαιότερα εμπορικά, ναυτικά και πολιτιστικά κέντρα της Ανατολής. Τα ίχνη της παλιάς αρχοντιάς της όπως και το μεσαιωνικό της χρώμα διακρίνονται ακόμα στα στενά δρομάκια, στα παλιά αρχοντικά, στους ξεχωριστούς ναούς της και το ενετικό κάστρο της που δεσπόζει στο πιό επιβλητικό σημείο της χερσονήσου.

Στο δρόμο Κορώνης – Μεθώνης θα κάνετε στάση στη μαγευτική Φοινικούντα. Η διαδρομή τελειώνει στη Μεθώνη, χτισμένη αμφιθεατρικά, ξαπλώνεται έως την όμορφη ακρογιαλιά της τεσσάρων χιλιομέτρων με την ψιλόκκοκη άμμο και την πεντακάθαρη θάλασσα.

Αξιόλογη εμπειρία είναι και η περιήγηση στο κάστρο της που θεωρείται το μεγαλύτερο και το καλύτερα διατηρημένο ενετικό κάστρο.

Προορισμοί